Polędwiczka wieprzowa z musem truskawkowym na słoninie oraz sosem miętowo-pietruszkowym

Untitled design (10)

Składniki marynowania:
– polędwiczka wieprzowa
– sól
– pieprz

Sposób marynowania:
1. Przyprawić polędwiczkę solą i pieprzem.
2. Marynować przez 3-4 godziny.
3. Pieczemy przez 30 minut w 120 stopniach.

Składniki musu:
– Słonina
– Mus truskawkowy
– Pieprz

Sposób przygotowania musu:
1. Kroimy słoninę.
2. Smażymy aby wytopić tłuszcz.
3. Wyjmujemy skwarki.
4. Do wytopionego tłuszczu dodajemy mus truskawkowy.
5. Dodać pieprz.

Składniki sosu:
– mięta
– pietruszka
– ocet jabłkowy (2 łyżeczki)
– łyżeczka cukry pudru
– oliwa pół szklanki
– czewone wytrawne wino (2 łyżki)
– sól

Sposób przygotowania sosu:
1. Kroimy miętę.
2. Dodajemy ocet jabłkowy (2 łyżeczki)
3. Dodajemy łyżeczkę cukru pudru.
4. Dodajemy pół szklanki oliwy.
5. Doprawiamy solą.
6. Miksujemy.