Gołąbki z Mięsem Wieprzowym

Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Odcinek 1

 

 

Składniki:
-mięso z łopatki wieprzowej
-kapusta
-kasza jęczmienna
-przecier pomidorowy
-olej
-rosół
-czosnek
-cebula
-sół
-pieprz
-ziele angielskie
-liść laurowy
-jajko


Sposób przygotowania:
1.Wycinamy głąb z kapusty
2. Parzymy kapustę
3. Sparzoną kapustę obieramy na pojedyńcze liście
4. W dwóch szklankach wody gotujemy szkankę kaszy jęczmiennej
5. Ugotowaną kasze jęczmienną dodajemy do farszu
6. W sprzanony liść kapusty zawijamy przygotowany farsz
7. Obsmażamy przygotowane gołąbki
8.Gołąbki zalewamy bulionem dodając ziele angielskie i liść laurowy.


Przygotowanie farszu:
1.Mięso z łopatki wieprzowej mielimy z czosnkiem i cebulą
2.Do mięsa dodajemy jajko, sół i pieprz
3.Po pół godzinie gotowania dodajemy przecier pomidorowy

 

STRONA